TOP termékek

Pretty love toy's app

Realov app

 

Elfelejtettünk volna nyitottnak lenni?

Cikkek

Szexuális segédeszközök evolúciója

Velemvagy blog
2020.11.12 14:52
Szexuális segédeszközök evolúciója

A szexuális játékszerek hosszú utat tettek meg azóta, hogy az első rögzített fallikus alakú tárgyat, melyet 30 000 évvel ezelőtt használtak, felfedezték. IGEN - őseink közel 20 cm hosszú péniszeket faragtak az iszapkőből...

A 60-as évektől a 2000-es évekig a szexuális játékszer a különféle - és néha ellentmondó - mozgalmak szimbólumává vált. A szex-pozitív feminizmustól a 60-as években, a melegek jogaiig a 80-as években és a monogám házasságig a 2000-es évek elején.

A szexuális játékok több száz évvel ezelőtt váltották fel a férfiakat. 1703-ban Lord John Wilmot „Signior Dildo” című versét írta, elegánsan felvázolva, miért félt annyira a szexuális játéktól. Még ennél is korábbra visszatérve az ie 411-ig, nyilvánvaló, hogy a dildók akkor is aggodalmat keltettek a férfiakban. A „Lysistrata” című görög színdarabban a nők szexuális sztrájkba lépnek annak érdekében, hogy meggyőzzék férjüket a háború befejezéséről, és egy nő attól tart, hogy a sztrájk nem lesz elég, ezért férjét vibrátorral fogja helyettesíteni.

A hatvanas évek feminista hulláma alatt William Masters és Virginia Johnson fiziológus kutatók azt mutatták ki, hogy a nők erősebb orgazmust élnek át a maszturbáció alatt, mint a szex alatt. Megállapították, hogy a vibrátorok valóban megbízhatóbb orgazmust produkálnak a nők számára. Ez akkoriban komoly veszélyforrássá vált a férfiak számára és alapjaiban rengette meg a heteroszexuális kapcsolatok alapgondolatát, vagyis az egész elképzelést, miszerint a férfinak szexuális élvezetet kellett nyújtaniuk a nők számára.

Amikor a szexuális játékok a ’70 -es években népszerűvé váltak, a legtöbb vállalat férfiak tulajdonában volt. Polly Rodriguez, az Unbound, egy szexuális wellness márka, amely saját szexuális játékszereket gyárt, vezérigazgatója elmondta: „A szexuális játékok mindig fallikus formájúak voltak, hangsúlyt fektetve a méretre. Ennek a tervezési megközelítésnek nincs értelme, ha megnézzük a klitorisz „tulajdonosok” izgalma mögött rejlő biológiát.”

Kiderült az a tény is, hogy hagyományosan, amikor a férfiak szexuális játékokat terveztek, azokat pénisz ábrázolására tervezték. Jellemzően hússzínűek voltak - ami kaukázusi húst jelentett -, és inkább a behatolásra, mint az ingerlésre összpontosítottak. Az ingerlésre főleg nők által vezetett vállalatok fókuszáltak, például a Dame Products, a női menedzsment által vezetett szexjáték-gyártó társaság.

Bár a 70-es években léteztek vibrátorok, ezeket inkább „egészségügyi termékként”,nem szexuális játékként forgalmazták. A játékok népszerűsítése mögött női vállalkozók és szexuális oktatók kerültek később előtérbe, mint Dell Williams (az első nő, aki szexuális játékokat gyártó céget birtokolt és működtetett) és Betty Dodson (szexuális oktató a 60-as évekből). A különféle formájú és színű vibrátorok a stimulálásra összpontosítottak - ami népszerűnek bizonyult a nők körében, vették, mint a cukrot.

A szexuális játékok forgalmazása, sőt használata is, egyes országokban még mindig tilos – Vietnám, Szaúd-Arábia vagy Malajzia még nem ugrotta meg a már a jégkorszakban is használt tárgyak engedélyezését. Magyarországon számos, egészségügyi szempontok alapján is, megbízható forrásból szerezhetőek be a mára meglehetősen szerteágazó területeken örömszerzésre tervezett termékek – barangolj termékeink között - KLIKK