TOP termékek

Pretty love toy's app

Realov app

 

Elfelejtettünk volna nyitottnak lenni?

Cikkek

Kényszeres szexuális viselkedés

Velemvagy blog
2020.11.12 14:43
Kényszeres szexuális viselkedés

A kényszeres szexuális viselkedést néha hiperszexualitásnak, hiperszexualitási rendellenességnek vagy szexuális függőségnek nevezik. Ez a szexuális fantáziák, késztetések vagy magatartás túlzott aktivitása, amelyet nehéz kívülről felismerni, sok esetben szorongást okoz, negatívan befolyásolja az egészséget, a munkát, valamint a párkapcsolatokat vagy az élet egyéb területeit.

A kényszeres szexuális magatartás sokféle élvezetes szexuális élményt tartalmazhat. Ilyen például a maszturbáció, a kiberszex, a többféle szexuális partner, a pornográfia használata vagy a pénzen vásárolt szex. Amikor ezek a szexuális magatartások az életed egyik fókuszpontjává válnak, nehezen ellenőrizhetők, és zavaróak vagy károsak rád vagy másokra.
A párkapcsolatok teljes vagy részleges megszűnéséhez vezet, mert ez a magatartási forma a partner számára elviselhetetlen.

Nem számít, hogy hogyan hívják, vagy milyen a viselkedés pontos jellege, a kezeletlen kényszeres szexuális viselkedés károsíthatja önértékelésed, kapcsolataidat és karrieredet, egészséged és más emberek testi lelki egészségét is.

Tájékozottsággal, szakmai fél bevonásával felismerhető ez a helyzet. A felismerésen túl pedig a kényszeres szexuális viselkedési átalakítható egészségesnek nevezhető szexuális viselkedéssé így lehet ez az önmagad segítésén és megismerésén túl a partnered bevonásával a megoldás felé vezető út.