TOP termékek

Pretty love toy's app

Realov app

 

Elfelejtettünk volna nyitottnak lenni?

Cikkek

Egészség szex - szexuális egészség

Velemvagy blog
2020.11.12 12:01
Egészség szex - szexuális egészség

A szexuális egészség nem pusztán a betegség hiánya, hanem a tájékozott, konszenzusos, biztonságos, tiszteletteljes és kellemes szexuális kapcsolatokra való képesség. A lakosság többsége szexuálisan aktív. Ennek az aktivitásnak is van életútja, az érdeklődésünk és nemi életünk fejlődése a saját kezünkben van - hiszen nem mindegy, hogy milyen tájékozottsági szinten és milyen behatások, tapasztalatok árán jutunk el az érett, szexuálisan érett párkapcsolatok szintjére.

Az emberek által folytatott szexuális gyakorlatok gyakorisága és köre az életkor előrehaladtával csökken, ami törvényszerűnek is mondható, bár a minőségi együttlét és a mennyiségi aránya országonként változó.

A szexuális egészség különböző aspektusai életünk különböző szakaszaiban lesznek számunkra világosak, érnek el hozzánk. Az Egyesült Királyságban például az emberek általában 16 éves koruk körül szoktak először szexelni, de csak sokkal később kezdenek tartós, vagy szexuálisan aktívnak mondható életet élni.

Az öregedéssel a szexuális egészségügyi szükségleteink is megváltoznak, és jobban foglalkozunk általános egészségi állapotunk szexuális képességükre gyakorolt ​​hatásával.

Vannak, akik nem átgondolt és inkább ad-hoc szexet élnek meg fiatalkorukban, így kialakul egyfajta monotonitás, így az „én” és a „te” igényeinek kielégítése sokszor nem válik közös élménnyé. Bár ez jellemzően késői tinédzserkor fordul elő, bármilyen életkorban érintheti a nőket és a férfiakat, ezért egész életen át odafigyelést igényel.

A szexuális ösztön, mindenkiben születésétől megtalálható. Azonban a szexuális kultúra, az élvezet élményének felfedezése, mindenki számára tanult viselkedési forma. Ezért fontos az, hogy hogyan, kivel és miképpen kezdi, majd folytatja valaki a szexuális életét.

Mivel sok embernek nehéz beszélni a szexről és a szexuális egészségről, az egészségügyi szakembereknek a szexuális egészségügyi fejlesztés folyamataiban minden egyéni és párkapcsolati elemmel foglalkozniuk kell. Ezt a fajta támogatást már Magyarországon is igénybe lehet venni, sokan és egyre többen élnek is a lehetőséggel.

Merj tájékozódni, ismerj meg különböző együttlétet és annak minőségét javító eszközökkel és mindig figyelj a társad, de legfőképp a saját magad szexuális igényeire – így egészséges, minőségi és minden fél számára elégedettséget nyújtó és főleg egészséges szexuális életet élhetsz.