TOP termékek

Pretty love toy's app

Realov app

 

Elfelejtettünk volna nyitottnak lenni?

Cikkek

Fiatalság? Bolondság?

Velemvagy blog
2020.10.28 15:52
Fiatalság? Bolondság?

Ami a fiatalok és a szex kapcsolatát illeti, nagy hangsúlyt kell fektessünk a tényre, hogy az internet használatából eredő veszélyei között első helyen a pornográfia áll.

Nem véletlenül nevezik a szakemberek „pornón edukálódott” generációnak a mai fiatalokat. Ez több, mint elszomorító, a szexuális felvilágosításra nézve.

Az internetnek köszönhetően a fiatalok azonnal hozzáférhetnek nagyon kemény (és gyakran zavaró) tartalmakhoz, melyet a még ki nem alakult szexuális orientációjukat torz irányba terelhetik. Ez egy fontos vita alapja lehet, de most fordítsuk figyelmünket egy másik, sokkal kevesebb figyelmet kapó, de a gyerekekre hatalmas hatással bíró témára, a szexuális játékokra.

Mint mindenre, erre is sokkal hamarabb találnak rá a neten a fiatalok, mint az idősebbek.

A digitális térben jelenleg már kaphatóak olyan eszközök, melyek távoli „együttlétre” alkalmasak, vagyis interneten keresztül távolról képesek két fizikailag távol lévő emberek között szexuális eszközökön, azokon keresztül átadott mozdulatokon fizikai érzéseket közvetíteni. Ezzel, bár mindennapi használatáról tudnánk pro és kontra érvelni, akkor probléma talán nincs is, ha már kialakul szexuális életünk, tapasztalataink és elképzeléseink vannak.

De mi van a fiatalokkal? Jelenleg elvi úton és nem a testbiztos szexuális játékokra oktatjuk őket. Megtaníthatjuk őket arra, hogyan kell óvszert tenni a banánra és bevéshetjük a tudatukba a szexuális úton terjedő betegségek veszélyeit - de ők, mint anno mi is, kísérletezni akarnak, és nagyobb valószínűséggel maszturbálnak, mielőtt meghitt intimitásba kerülnének egy másik emberrel.

A nőgyógyászok, órákig tudják sorolni, hogy milyen találékonyak az emberek!

Sok lány és fiú számára ez azt jelenti, hogy veszélyes fallikus alakú tárgyakat helyeznek magukba, amelyek szerintük örömet okoznak nekik. Zöldségfélékről, hajkefékről, mobiltelefonokról, samponpalackokról, hajsütő pálcákról, fogkefékről van itt szó. Ezek a mindennapi termékek sok kárt okozhatnak a fiatalok testében, ha helytelen módon használják őket. A háztartási tárgyakat egyszerűen nem maszturbációs eszköznek tervezték, és sokkal több problémát tudnak okozni, mint örömet.

És még azelőtt, hogy elkezdünk vitatkozni az alapanyagokról, itt egy tény!. A szexjáték-gyártók tudják, melyik műanyagot lehet biztonságosan elhelyezni a testben, és melyiket nem. A gyerekeid tudják ezt? ÉS TE TUDOD?

Fontosnak tartjuk kiemelni azt a tényt is, hogy a szexuális játékok már beköltöztek az életünkbe, sokan használják és sokan előnyükre tudják párkapcsolataikat ilyen eszközökkel is a minőségi szexuális együttlét magasabb szintjére emelni.

Nem gondoljuk, hogy mindenkinek valók, de abban biztosak vagyunk, hogy gyermekeink oktatására és a rájuk a jelenkori internet által keltett veszélyekre történő felkészítés során hasznosak lehetnek. 18 év alattiaknak egyáltalán nem ajánlott a szexuális eszközök, kiegészítők használata, kipróbálása! Sem élettanilag, sem pedig anatómiailag nincs még felkészülve a test, ezek használatára. Az önkielégítés folyamatában, pedig roppant káros, ha azt tanulja és tanítja meg a testének, hogy egy külső eszköz hatására jusson el az orgazmusig, hiszen ez igen korán a szakember rendelőjébe sodorja a fiatalt.

Azért fontos a szakember által tartott edukáció, mert ahhoz is hasznos tanácsokkal látja el a fiatalokat, hogy hogyan maszturbáljanak úgy, hogy 30 éves korukra ne legyenek merevedési panaszaik. Nos? Aki az eszközökön kezdi a pszichoszociális fejlődésének a „bevésődés” időszakát, az biztos, hogy orgazmus zavarral, ha nő és erekciós diszfunkcióval, ha fiú, találja szembe magát! 18 éves kor fölött is a szakember útmutatásait követve ajánlott az eszközök egyedüli vagy páros használata.

A túlzásba vitt pornó, eszköz vagy „csak” a kéz igénybe vétele, a maszturbáció olyan mértékű természetességét idézi elő, ami sok esetben kórossá is válhat.

Volt olyan, aki a hús-vér partnerére már tudott izgalmi állapotba kerülni, mert teljesen már izgalmi faktorra kondicionálta magát.

Egy kialakult szexusnál is veszélyes, de amikor még kialakulatlan a szexuális kultúrája a fiatalnak, akkor bizony nagyon nagy károkat okozhat ezzel önmagának és a leendő párjának egyaránt!

Van helyük a tudatos és gondoskodó szülő otthoni tárházában pár olyan játéknak, melyek megtapasztalt használatán keresztül a nekünk fontos fiatalok felnőttkori felkészítése is felelőségteljesebb és minőségibb lehet! – www.velemvagy.hu