TOP termékek

Pretty love toy's app

Realov app

 

Elfelejtettünk volna nyitottnak lenni?

Cikkek

Elfelejtettünk volna nyitottnak lenni?

Velemvagy blog
2020.10.28 13:30
Elfelejtettünk volna nyitottnak lenni?

Ki ne emlékezne a fiatalkori ábrándozásaira és szexuális elképzeléseire, amelyek extra vagy akkor, abban az időben elképzelhetetlen módon és körülmények között engedték képzeletben szabadjára vágyainkat.

Az idő múlásával, ezek a vágyak feledésbe merülnek és a tudatalatti egy rejtett zugába kerülnek. Nem, nem törlődnek a memóriából, sőt! Észrevétlenül, egyre nagyobb árkot vágnak a megélt világunkban. Az elfojtott és a meg nem élt vágyak nem csak testi tüneteket produkálhatnak, de bizonyos életterületekre is hatással lehetnek. Ma már komoly kutatások bizonyítják, hogy milyen felszabadító a testnek és a léleknek, ha beszélnek a vágyaikról és megélik azokat az emberek. Egyre nagyobb teret hódít a BDSM, a fetis, a szerepjáték és az eszközök, játékos kiegészítők használata.

Hála az égnek vannak a világban kutatók, akik folyamatosan foglalkoznak az emberi-, a társas érintkezéseink kutatásával, így a szexuális szokásaink megértésével is.

Általánosságban elmondható, hogy azok a párok, akik felfedezik az intimitás újszerű módjait - beleértve egy vagy több szexuális játék kipróbálását - általában jobban teljesítenek a szenvedély és a vágy fenntartása szempontjából (a párkapcsolati elégedettség mellett) hosszú távon is. A szexus ( nőiesség és férfiasság) teljes megélése, pozitív hatással van a pénz, a siker és az egészség életterületekre is!

A Chapman Egyetem doktora, David Frederick által végzett kutatás szerint az a nő és férfi, aki beszámolt arról, hogy elégedett a kapcsolatával és a partnerével folytatott intim együttléteivel, nagyobb valószínűséggel számol be arról, hogy szexuális játékokat használ partnerével - az egyéb tevékenységek, például a közös zuhanyozás, új pózok, helyek, helyzetek kipróbálása az ágyban és a randevú éjszakájának ütemezése a szex mellett.

Az, hogy a szexjátékok a kapcsolat javítását vagy konfliktusok kialakulását eredményezik-e, valószínűleg a partnerek közötti nyitottság és kommunikáció természetétől függ. Amint azt a Guttmacher Intézet jelentése is bizonyítja, minél pozitívabban értékelik a párkapcsolatban lévő egyének a partnereikkel folytatott interakcióikat, annál inkább hajlamosak értékelni egymás iránti vágyukat, valamint a kapcsolatukból fakadó elégedettségüket.

Az intim kommunikációt már említettük, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen ez az alapja vagy ez kellene az alapja legyen, minden párkapcsolatnak. Amíg nem mer és nem tud a meg nem élt vágyairól beszélni a partnerével valaki, addig nem lehet fesztelen a szexuális élet sem.

Emlékezzünk a nyitottságra és a kísérletező énünkre! Alakítsuk ki párunkkal az új és izgalmas eszközök, játékok kipróbálásának alapjául szolgáló információ beszerzésének igényét – Tájékozódjunk – www.velemvagy.hu