TOP termékek

Pretty love toy's app

Realov app

 

Elfelejtettünk volna nyitottnak lenni?

Cikkek

Szexuális anorexia

Velemvagy blog
2020.10.28 15:30
Szexuális anorexia

A libidó aza a szexuális vágy nem egy konstans, állandó dolog. Férfiaknál és a nőknél is folyamatos hullámzásban van. Azonban a tartós csökkenést, nem szabad figyelmen kívül hagyni! Minél tovább koplalsz, vonod meg magadtól a szexuális örömöket és nem hagyod, vagy engeded, hogy Te is örömöd leld a szexuális együttlétben, annál jobban távolodsz el magától a szexualitástól, leszel immunis párod közeledésére és nyitsz teret, adsz lehetőséget a kapcsolatotok gyökeres megváltozásának.

Ennyire egyszerű, ha valami nem stimmel, akkor foglalkozni kell vele! Hibás megközelítés, hogy ez biztos csak a nőknek okoz problémát! A nők sok esetben jobban elfogadják a helyzetet, mint a férfiak. A párkapcsolatokban bármelyik fél esetén előfordulhat olyan esemény vagy trauma, esetleg rossz emlék, nem komfortos tapasztalat, mely a szexuális anorexiához, annak kialakulásához vezet. A vágyat gátolni nem csak egészségünkre hathat vissza hátrányosan, hanem azért is egy visszacsapó ostor, mert sok esetben csak terápiával, szakember bevonásával lehetséges a vágy visszaállítása vagy újbóli megélése. A folyamat egyénenként változó sebességű, de általában gyorsan és hatékonyan állítható vissza a libidó, az elhatározás után.  

Minden párkapcsolat eljut ahhoz a ponthoz, amikor az együttlét monotonnak vagy unalmasan sablonosnak kezd hatni. Ilyenkor mindig a helyzet megbeszélése segít – feltárni az érzéseket, vagy ellenérzéseket, felhívni a másik fél figyelmét arra, hogy valami nem OK. Az intim kommunikációt bizony tanulni kell! Hiszen már sokszor az is nehézségbe ütközik, hogy hogyan mondja el a partnernek, amit szeretne vagy hiányol az együttlétekből, de ehhez értő fülekre is szükség van, azaz ne sértődéshez vagy önbizalom hiányhoz vezessenek a hallott kérések, hanem egy együttműködő élményszerzésre.

A velemvagy.hu webshop termékei között bárki megtalálhatja azt az egy tárgyat, vágykeltő vagy fokozó eszközt, mely a párjának tetszik, sőt, keresgéljetek együtt termékeink között...